Moj internet dnevnik
svakodnevna jela
Blog
srijeda, rujan 15, 2010
               Budući da moja obitelj traži od mene svakodnevno nešto drugo za jelo, odnosno  isti ručak ne može biti dva dana (pa čak ne prolaze ostaci ručka za večeru), morala bi kuhati svaki dan. A s obzirom na hrpu obaveza na poslu, po kući i s djecom to mi je oduzimalo puno vremena, pa sam odlučila da ću kuhati svaki drugi dan.

                No, nemojte misliti da to znači da je kod nas i ručak svaki drugi dan.  Ne, jede se svakodnevno, ali se kuha svaki drugi dan.
Da pojasnim…

Ima jela koje mora na stol odmah nakon što su pripremljena…. jer su najbolja odmah nakon što je pripremljena… jer namirnice koje sadrži nisu dobre kad se pregrijavaju…. I niz drugih razloga.
A ima i jela koja se bez nekih problema mogu pregrijavati, odnosno možemo ih pripremiti i servirati drugi dan.

To znači da ja kad kuham, kuham dva ručka. Jedan koji ide na stol odmah, a drugi koji će ići na stol sutra. Npr. Poham pileći file s pire krumpirom, a istovremeno dinstam umak bolognese. Pohano i pire se odmah pojedu, a umak ide u hladnjak za drugi dan. Drugi dan skuham špagete, složim salatu i ručak je gotov.

Probajte…. Puno više vremena ostane za vas!

svakodnevnajela @ 06:42 |Komentiraj | Komentari: 0
Brojač posjeta
38125
Index.hr
Nema zapisa.